Saturday, July 31, 2010
KEK CEMPEDAK
Resipi kek chempedak
Bahan-bahan
250 gram mentega
200 gram gula kaster (kurang gula kerana buah sudah cukup manis, kalau buat kek mentega, guna sukatan 250 gm)
250 gram tepung naik sendiri
4 biji telur
200 gram isi cempedak, buang biji dan potong kecil-kecil (cuba potong dengan gunting supaya isi tidak jadi terlalu selekeh)
Cara buat
1) Pukul mentega dengan gula sehingga putih dan lembut
2) Tambah telur dan tepung, selang-seli
3) Masukkan isi cempedak dan gaul. Jangan gaul terlalu banyak supaya isi masih berkeping-keping.
4) Bakar dalam ketuhar selama 45 min pada suhu 180 deg. celcius
KIRIMAN:
3@pendekarblogger.com
(newsfowarder)
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment